Descriere

Dubai- Perla Emiratelor

 

Acest oras fascineaza tocmai prin contrastul dintre ultra odern si traditiile mostenite din timpuri stravechi, oferindu-i o personalitate unica. A luat nastere in urma cu aproximativ 20 de ani, fiind cel mai modern dintre cele 7 emirate care impreuna alcatuiesc Emiratele Arabe Unite. Fiind al doilea ca marime dupa Abu Dhabi, este unul din cele mai cautate orase la ora actuala, ideal pentru iubitorii de shopping, petreceri, caldura si lux.

 

Pentru toti cei care viziteaza acest impresionant oras ridicat in inima desertului, va recomandam niste importante punte de atractie si niste activitati care odata ajuns acolo nu trebuie sa le ratezi.

 

  • Burj Khalifa – cu o inaltime de 828metri, cea mai inalta cladire din lume, unde ai optiunea de a urca fie pana la etajul 124, sau etajul 148 de unde se poate admira frumusetea orasului.
  • Dubai Mall – Pentru iubitorii de shopping acesta este locul ideal, situat langa Burj Khalifa, chiar in inima orasului, oferind 1200 de magazine si 150 de restaurante. De asemenea ofera o cascada imensa interioara, patinoar, parc tematic interior, Acvariu si Gradina Zoologica subacvatica.
  • Fantana din incinta Dubai Mall reprezinta una din cele mai importante atractii turistice care nu trebuie ratate, fiecare jet de apa fiind colorat si iluminat si se misca simultan, in functie de temele muzicale
  • Palm Beach, o insula artificiala in forma de palmier, fiind una din cele mai mari din lume, care gazduieste numeroase hoteluri de lux cum ar fi Rixos, Jumeirah Zabeel Saray, si iconicul Atlantis.
  • Bur Dubai, unul din cele mai vechi cartiere, unde puteti admira turnurile de vant, de asemenea turistii pot vizita centrul Sheikh Mohammed unde pot participa la cursuri de lima araba, excursii de vizitare a patrimoniului si a moscheilor cu ghid. De asemenea se poate vizita Muzeul de isotrie, bazaruri cu aur, mirodenii si textile si se pot face plimbari cu abra pe Creek.
  • Madinat Jumeirah, care se afla chiar langa faimosul Burj al Arab,imbina experientele traditionale cu luxul, si ofera hoteluri si restaurante de 5*, zone private si plimbari cu abra.
  • Miracle Graden– cea mai mare grădină cu flori naturale din întreaga lume, nu doar din Emirate.Inaugurată în anul 2013 de Sf. Valentin, grădina are peste 72 de mii de metri pătrați și este absolut impresionantă
  • Dubai Marina, unde turistii se pot bucura de o minunata plimbare in portul Marina, unde se gasesc numeroase hoteluri cum ar fi Millenium Place, Address Dubai Marina, Wyndham, si multe alte hoteluri de lux. De asemenea oaspetii pot vizita Dubai Marina Mall pentru o scurta sesiune de shopping.
  • Desert Safari- oaspetii se pot bucura de safari, atat pe timp de zi cat si “overnight safari”. Ambele merita incercate.

 

Si acestea sunt doar cateva dintre ele…Asa ca nu mai stati pe ganduri si planuiti excursia in Dubai!!

GALERIE