Descriere

In inima Croației se afla Parcul Național Lacurile Plitvice – Tara lacurilor cazatoare, care fascineaza privirile oricarui turist, indiferent de anotimp.

Inca din anul 1979, parcul Plitvice a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO, unde traseele amenajate iti ofera posibilitatea de a te plimba pe malurile a 16 lacuri și pe lângă 92 de cascade.

Lacurile sunt situate in platoul Plitvice, delimitate de doua masive muntoase ale Alpilor Dinarici: Licka Pljesevica si Mala Kapela. Intreaga zona este impadurita, indeosebi cu exemplare de fag, molid si brad. Printre animalele pe care le poti zari in timpul plimbarii printre lacurile spectaculoase de la Plitvice se numara ursii bruni, lupii, vulturii, bufnitele, cocosii de munte si pisicile salbatice. Pe Lacul Kozjak, te poti bucura de o plimbare pe una dintre barcile electrice ecologice.

In apropierea parcului sunt situate satele RastovačaPoljanakJezerce și Plitvica, unde localnicii te intampina cu  mâncare de casă , iar arhitectură traditionala te va purta cu gandul la vremurile de mult apuse.

Recomandari cazare:

  • B&B Lower Lakes Plitvica Selo 4*
  • L&L Leisure Apartments Plitvice 4*
  • Plitvice Falls Cottage 4*

GALERIE